i love my life

i write to fight my short-memory-loss | my room for learning and sharing something new

Living in Korea ain’t as Easy as Seen in K-Drama

on 2 June 2012
Secret Garden

Secret Garden Poster

Every Tuesday and Thursday, i have Prof. JeongProbability and Queueing Theory class in LIT (Logistic Information Tecnology) building. There’s no Korean student in this class, all of us are foreign student, the class consist of 3 Indonesian students, 3 Chinese students, 2 Vietnam students, and 1 India student. Sebelum mengambil kelas ini, saya pikir isinya bakal (hanya) seputar statistik dan sekitarnya, ternyata tidak sodara! Akhirnya saya menyadari, mengambil kelas “statistik” dimana yang mengajar adalah profesor dari jurusan Teknik Elektro adalah sebuah keputusan yang salah gagal total luar biasa😀 Bener-bener dibuat surprise sama mata kuliah yang satu ini karena materi-materinya belum pernah saya kenal sebelumnya; Markov Chain, Poisson Process, Ergodicity, Queueing Network, Time Reversibility, dll😐 Entahlah nanti hasil akhirnya dapat nilai apa, semoga IP saya ga turun biar beasiswanya lancar, aamiin :’) *ketahuan banget kalo belajar bukan buat cari ilmu #eaaa*

Prof. Jeong kalo sedang menerangkan "sesuatu" bisa sampe se-papan penuh :D

Prof. Jeong kalo sedang menerangkan “sesuatu” bisa sampe se-papan penuh😀

Last 2 week when i and Dwi, the Vietnam student, walked after get off from bus to LIT , we passed Music Building. We heard many people singing and playing several musical instruments; i.e.: piano, cello, and violin. Then Dwi said, “I envy them, they love music and can play it whenever they want. They don’t have to make a paper and attend a conference like us. Let’s imagine, for example if we like mathematics we will just doing the mathematics when we study, but they can play music whenever they want.” [–> Saya tidak sedang mengunggulkan jurusan musik, pun juga tidak membenarkan tentang musik. Tetapi apa yang dikatakan teman saya betul kan?! Jika kita menyukai sesuatu, maka semua yang berkaitan dengan hal itu akan terasa mudah]

Then last week, when i walked after the class with Rose (bukan nama sebenarnya, soalnya nama aslinya ada di dunia maya, ntar kalo di-googling pasti ketemu orangnya yang mana :D), she was grumbling along the way. She told about her unfriendly labmates, her hard effort to got a good mark, and so on.

Rose: “I wanna die, honey!”, she said about this class. [for your information, Rose always write my name honey in every of her messages to me :p]
Me: “Don’t say like that, i’m getting crazy too with this class!”, i replied.
Rose: “Do you know, my friends in US are very lucky. They even can go for vacation, and after they graduated they can apply to any company in US!”
Me: “Hahaha, yes i know that living in Korea is very tough.”
Rose: “It’s not tough, it’s very very tough!”

Then we go on toward to our each lab…

Indeed, life means struggling, but living in Korea forced us to double the effort. Pokoknya keluhan mahasiswa-mahasiswa disini selalu sama; kalo gak deadline paper, dikejar project, jam kerja yang kayak rodi, pembimbing yang demanding, dan seterusnya (ada yang mau nambahin? :D). As i write here, we can’t have an easy day once we are here, you have to believe me!

In Thursday night, i have Korean language class (and Rose take the class too). Since in the class there are 8 Indonesian students, we enjoy the class very much😀 And the teacher is very nice too, she teach attractively. Although Korean language is quite difficult for some of us, but she makes the class become interesting. As if she teaches the kindergarten students, she teach us Korean song too! Oh my God, somebody must tell her that we are Master and Doctoral students -___-” Hahaha, but of course everybody in class feel happy with her😀

Di foto itu terlihat bu guru lagi ngajarin kita nyanyi lagu “3 Bear” yang dulu populer banget karena sering dinyanyiin Han Jieun di drama Full House😀

Our pretty-nice-attractive Korean Language Teacher :)

Our pretty-nice-attractive Korean Language Teacher🙂

Belajar menyusun dan menghapal angka Korea :D

Belajar menyusun dan menghapal angka Korea😀

Then someday Rose said, “We have a hard day on Thursday morning (refers to Prof. Jeong’ class) but we close the day with fun in this Korean class!”😀


12 responses to “Living in Korea ain’t as Easy as Seen in K-Drama

  1. […] | my room for learning and sharing something new « Weekly Photo Challenge: Today Living in Korea ain’t as Easy as Seen in K-Drama » Jun […]

  2. sendokid says:

    how about the racist thing in korea? I heard that korean people kinda racist.

    • we can say that racist people are exist everywhere in this world, right? so does Korean people.. actually we can’t say precisely that they’re racist, they’re more likely afraid of foreigner.. if they know and get used to us (foreigner) already, i believe they’re the best of helping other people🙂

  3. are you attend student exchange program?

  4. […] niat tiap orang nggak bisa saya atur sih, terserah mereka lah, saya cuma mau ngasi tau aja kalo kehidupan disini nggak seindah yang terlihat di K-drama. Last but not least, ternyata orang Korea tidak merayakan 15 Agustusan seperti kita di Indonesia. […]

  5. Anisa says:

    Kuliah d uni apa??soalnya pengen juga nih nglanjutin kuliah k korea

  6. ucha says:

    ceritanya menarik banget sis! aku juga pingin deh lanjut sekolah di sana krn pingin belajar animasi. doakan ya sis! selamat berjuang juga buat sistah! thanks ceritanya jadi menambah keyakinan dan keberanian untuk ke sana🙂

  7. Nir says:

    Baru liat blog ini , kereen bgt :like:
    Minta ID line nya dongg🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: